Mölndals Sportfiskeförening

Vi är en fiskeklubb som bildades redan 1948 och därmed en av de äldre i Västsverige. På den tiden var torskfisket i skärgården det stora allemansfisket, och en viktig grundbult för föreningens tillkomst. Men redan på 60-talet började klubben arrendera ett eget fiskevatten, som kalkades och försågs med inplanterad fisk, när flugfisket blev allt populärare hos en bredare skara sportfiskare.
I dag, 50 år senare, samlar Mölndals Sportfiskeförening cirka 150 medlemmar, och vi har tio egna arrendevatten för det egna hemmafisket. Sju av dem ligger relativt samlat i skogarna mellan Lindome och Hällesåker, en femte är en vildmarkssjö längs Bohusleden söder om Mölndal. Utöver dem har medlemmar också fiskerätt i flera andra sjöar i Mölndalsområdet och dessutom tillgång till klubb-båtar i Rådasjön, Djursjön och Sandsjön.

Medlemmar i Mölndals Sportfiskeförening har också tillgång till en liten exklusiv flugfiskesträcka i ett mindre strömvatten, med en livskraftig och naturlig öringstam.
Naturligtvis har vi en klubblokal också, som används för allt från föredrag till betesbyggen eller flugbindning, framför allt under vinterhalvåret.
Sportfisket har förändrats under de 70 år som klubben lagt bakom sig. Torsk-spinnet från klipporna är mer eller mindre borta, och nu för tiden är det framför allt havsöringsfiske och gäddfiske som utövas mest, vid sidan av fisket i klubbsjöarna. Men i föreningen finns medlemmar som sysslar med det mesta, från gäddtävlingar och laxtrolling till kustfiske efter öring med både spinn och fluga, till ismete, abborrpimpel eller tuffa duster med norska hälleflundror, stora som lagårdsdörrar. Svensk mästare i Gäddfiske? Jodå, vi har en sån i föreningen. Och stenhårda flugfiskare som räknar stjärtspröten på imitationen av Sjösandsländan? Lugn, vi har dem också.

Medlemsavgifter:
Junior (upp till 18 år) 100 kr/år
Damer                          300 kr/år
Senior                           600 kr/år